RUSSERSNITTER
Jeg kan varmt anbefale denne kage da den er meget let at bage og holder sig rigtig lækker og saftig de følgende dage. De er altid populær hos mine kollegaer og er blevet en klassiker på mit arbejde.
OPSKRIFT
Mørdej
190 gram smør
210 gram sukker
6 æggeblommer
375 gram mel
1 lille glas hindbærsyltetøj
Kokosmarengs:
6 æggehvider
375 gram sukker
190 gram kokosmel
3 store spsk kakao
200 gram chokolade til kanterne når kagen er bagt
Fremgangsmåde
Mørdej
Smuldre smør i melet
Pisk sukker og æggeblommer
Bland begge dele sammen og ældt til en ensartet masse
Sættes på køl til kokosmarengsfyldet er lavet
Kokosmarengs
Pisk æggehvider og sukker sammen
Vend forsigtigt kokosmel og kakao i massen
Kagen “samles”
Rul mørdejen ud på et stykke bagepapir så den passer til bradepanden
Fordel hindbærsyltetøj udover mørdejen
Fordel nu forsigtigt kokosmarengsmassen på hinbærsyltetøjet
Bages i 30-35 min på 175 grader
Når kagen er kølet af, skæres den i stykker på ca. 5×5 cm der efterfølgende bliver penslet eller dyppet smeltet chokolade
TIPS
Kagen kan også anvendes som en almindelig skærekage hvis man ikke har tid eller mod på at dyppe kanterne
Kagen er velegnet til frysning
Rigtig god fornøjelse
Ingen kommentarer endnu