CHOKO MUFFINS MED LIMETOPPING
Sur/sød
Jeg er bager med den filosofi – at der skal gå mindst muligt til spilde. Det betyder at de bage projekter jeg giver mig i kast med, nogle gange er baseret på hvilke ting jeg har i køleskabet. Muffins er et let offer når der skal bruges ”rester”.
Så i denne uge står den på choko mufffins med lime topping.
INGREDIENSER
5 dl mel
5 dl sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel – kan undlades
1 tsk. bagepulver
150 gram smør – smeltet
4 æg
300 gram mørk chokolade (150 gram smeltes/150 gram hakkes)
1 dobbelt daim
FREMGANGSMÅDE
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt smeltet smør og æg, rør grundig med håndmixeren ved høj hastighed.
Smelt den ene del af chokoladen, og hak den anden del og daimen.
Pisk den smeltede chokolade i dejen, og vend den hakkede chokolade og daim i.
Fyld cupcakes formene op med ca. 2/3 dej.
Bag kagerne på 175 grader i ca. 30 – 40 minutter, afhængig af formenes størrelse, eller indtil overfladen er sprød.
Lad kagerne køle helt af inden du pynter dem med lime topping.
LIMETOPPING
INGREDIENSER
200 gram flødeost – ikke light
2 dl flormelis
100 gram smør – rigtigt smør
1 lime
FREMGANGSMÅDE
Pisk smørret luftig, tilsæt flormelis og dernæst flødeosten. Pisk til blandingen er fin og glat.
Riv skallen af 1 lime, og pres den ene halvdel af limen – rør begge dele i ostemassen.
Hvis du ønsker en kraftigere lime smag, tilsæt saften fra den sidste halvdel.
Den syrlige topping er skøn til en meget søde og chokolade tunge kage!
PYNT
Lime & hvid chokolade
Pynt med små lime stykker og hvid chokolade i spåner på toppen.
Der kan også drysses med reven lime.
GOD FORNØJELSE
Ingen kommentarer endnu