KNÆKBRØD

CHOKO MUFFINS MED LIMETOPPING

IMG_1846[1]

  Sur/sød

Jeg er bager med den filosofi – at der skal gå mindst muligt til spilde. Det betyder at de bage projekter jeg giver mig i kast med, nogle gange er baseret på hvilke ting jeg har i køleskabet. Muffins er et let offer når der skal bruges ”rester”.

Så i denne uge står den på choko mufffins med lime topping.

INGREDIENSER

5 dl mel

5 dl sukker

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. kanel – kan undlades

1 tsk. bagepulver

150 gram smør – smeltet

4 æg

300 gram mørk chokolade (150 gram smeltes/150 gram hakkes)

1 dobbelt daim

FREMGANGSMÅDE

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt smeltet smør og æg, rør grundig med håndmixeren ved høj hastighed.

Smelt den ene del af chokoladen, og hak den anden del og daimen.

Pisk den smeltede chokolade i dejen, og vend den hakkede chokolade og daim i.

Fyld cupcakes formene op med ca. 2/3 dej.

Bag kagerne på 175 grader i ca. 30 – 40 minutter, afhængig af formenes størrelse, eller indtil overfladen er sprød.

Lad kagerne køle helt af inden du pynter dem med lime topping.

IMG_1847[1]

 

LIMETOPPING

INGREDIENSER

200 gram flødeost – ikke light

2 dl flormelis

100 gram smør – rigtigt smør

1 lime

FREMGANGSMÅDE

Pisk smørret luftig, tilsæt flormelis og dernæst flødeosten. Pisk til blandingen er fin og glat.

Riv skallen af 1 lime, og pres den ene halvdel af limen – rør begge dele i ostemassen.

Hvis du ønsker en kraftigere lime smag, tilsæt saften fra den sidste halvdel.

Den syrlige topping er skøn til en meget søde og chokolade tunge kage!

IMG_1848[1]

PYNT

Lime & hvid chokolade

Pynt med små lime stykker og hvid chokolade i spåner på toppen.

Der kan også drysses med reven lime.

GOD FORNØJELSE

IMG_1849[1]

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KNÆKBRØD