RABARBERMUFFINS MED MARCIPAN
Jeg har vært så heldig at få en masse rabarber af min dejlige kollega, så jeg har fået mulighed for at afprøve nye opskrifter. Jeg synes at den muffin er perfekt fordi der er en skøn balance mellem syre og sødme. Let at lave og lækker at spise – men ikke super lette at transportere når man er med offentlig transport.
INGREDIENSER
5 dl mel
5 dl sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
150 gram smør – smeltet
4 æg
6 dl rabarber – snittet i skiver på ca. ½ cm.
100 gram marcipan – skåret i tern
FREMGANGSMÅDE
Vask og snit rabarber – vend dem i sukker så de står og rå-marinerer. De skal vendes i 2-4 spsk. sukker.
Skær marcipanen i små tern.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt det smeltede smør og æg, rør grundig med håndmixeren ved høj hastighed.
Vend de snittede rabarber og marcipanen i dejblandingen.
Fyld kageformene op med ca. 2/3 dej.
Bag kagerne på 175 grader i 40 minutter afhængig af formenes størrelse, eller indtil kanterne begynder at blive gyldne. Stik en strikkepind i kagen for at se om den er gennembagt, hvis den slipper let uden dej på pinden er de gennembagte.
Lad kagerne køle helt af inden du og pynter dem med flødeost frosting.
PINK FLØDEOST FROSTING
INGREDIENSER
200 gram flødeost – ikke light
2 dl flormelis
100 gram smør – rigtig smør
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. rød frugtfarve
FREMGANGSMÅDE
Bland flødeost, smør, flormelis, vaniljesukker og frugtfarve i en skål, rør til blandingen er fin og glat. Er frostingen for tynd kan du justere den med lidt ekstra smør.
Jeg fylder den ofte på sprøjtepose og sætter den på køl til den skal bruges, evt. først dagen efter.
GOD FORNØJELSE
Ingen kommentarer endnu