RABARBERTRIFILI MED MASCAPONECREME
Så blev det endelig sæson for rabarber! Jeg har været så heldig at blive forkælet af min søde kollega med en stor bunke rabarber. Det giver jo mulighed for at slå sig løs med en masse dejlige opskrifter. Jeg MÅTTE lave en af min ynglings klassikere, rabarbertrifli. Den smager af sommer, friskhed og sødme i et. Jeg ved at jeg altid skriver det – men det er så fantastisk let at lave!
RABARBER KOMPOT
INGREDIENSER
400 gram vasket og snittet rabarber
85 gram sukker
Lidt vand
FREMGANGSMÅDE
Hæld meget lidt vand i bunden af en gryde, hvor grydens bund kun lige er dækket.
Hæld rabarber og sukker i gryden, og lad kompotten koge mør ved svag varme.
Hvis der er overskydende væske ved kompotten når rabarberne er færdige hældes det fra.
MASCARPONE CREAM
INGREDIENSER
250 gram mascarpone
3 tsk. flormelis
200 gram fraise
2 tsk. Vaniljesukker
Appelsinsaft fra en halv appelsin
Grand Marnier eller anden appelsin likør efter behag
// Hvis du vil gøre din creme ekstra lækker, bruger du i stedet for de 3 tsk. Flormelis og 2 tsk. vaniljesukker følgende: 4 tsk. flormelis hvor du blander kornene fra en halv vaniljestang i.
FREMGANGSMÅDE
Pisk hele massen glat og fri for klumper, smag til undervejs med likør og flormelis.
MAKRONER
15-20 stk. der knuses.
Anret din rabarbertrifli i et glas, læg på skift rabarberkompot, mascarpone creme og makroner. Gentages 1 til 2 gange afhængig af glassets størrelse.
GOD FORNØJELSE
Ingen kommentarer endnu