RABARBERSAFT

PÆRETÆRTE MED MARCIPAN

IMG_2581[1]

– Pære i portions størrelse – nem desserts eller kage til kaffen –

 Jeg har lavet små portions tærter, men den kan også laves som en almindelig stor tærte eller endnu mindre i muffin forme. Jeg synes det er skønt med en lille personlig tærte! På den måde er det også muligt at lave både æble og pæretærter, så der er noget for en hver smag.

Det er en lille nem tærte der kan bages og bare varmes inden brug. antallet af tærter afhænger af størrelsen på formene. Jeg har bagt 5 stk. med denne opskrift.

OPSKRIFT

INGREDISENSER

5-6 pærer afhængig af størrelsen.

De skæres i tynde skriver når dejen er lavet færdig.

30 gram mandler

Hakkes og blandes med sukker, der drysses oven på pærerne inden bagning.

SØD MØRDEJ

125 gram mel

75 gram smør

50 gram sukker

1 æg

FREMGANGSMÅDE

Smulder smørret i melet og begynd at ælte sammen, tilsæt sukker og ægget.

Stil mørdejen på køl indtil marzerinfyldet er lavet.

TIPS

Rul dejen mellem 2 stykker bagepapir da den let klistrer.

Fyld mørdejen helt op over tærtefadet. Skær den overskydende dej af efter bagning, derved opnås der en pænere kant.

IMG_2580[1]

MARZERIN FYLD

200 gram marcipan

150 gram sukker

30 gram smør

2 æg

 

FREMGANGSMÅDE

Pisk æg og sukker let sammen.

Smuldre marcipan og smør i massen og tilsæt mel.

Pisk med håndmixeren så lind som muligt, der vil være små klumper. Disse forsvinder ved bagningen.

Hæld marzerin massen i tærtefadet beklædt med mørdej.

Pærerne skæres i tynde skiver når dejen er lavet færdig.

Mandlerne hakkes og blandes med sukker.

De tynde skiver pære ligges halvvejs over hinanden hele vejen rundt. Der drysses med de hakkede mandler og sukker.

Tærten bages i 30 min på 200 grader, til pærerne og kanten er gyldne.

Serveres med creme fraise eller vaniljeis.

TIP

Du kan også bruge æbler og blande kanel i de hakkede mandler og sukker.

GOD FORNØJELSE

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RABARBERSAFT