HYBENCHUTNEY

HVIDCHOKOLADE MOUSSE

IMG_3355[1]

Let og lækkert – når jeg skriver let mener jeg det virkeligt, med denne skønne luftige og lette mousse. Den er også let at lave, det tager kun ca. 15-20 minutter at lave denne mousse. Den er dog ikke kalorielet, men det er en dessert der smager så skøn så det er værd at “synde”.

Det er en dejlig dessert, du altid kan variere den med forskellig topping og frugt.

OPSKRIFT

85 gram hvid chokolade
1¼ dl piskefløde
4 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede)
25 gram rørsukker

2 spsk. hakkede pistacienødder
Mørk chokolade

IMG_3356[1]

 FREMGANGSMÅDE

Pisk fløden til en meget let skum, den må endelig ikke blive pisket for hårdt. Nu står den klar til senere.

Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret. Start med at piske hviderne og tilsæt sukkeret undervejs. Massen skal piskes så sukkeret “smelter” så der ikke er krystaller i massen.

Chokoladen smeltes forsigtigt ved lav varme over et vandbad.

Rør den smeltede chokolade i forsigtigt sammen med de sammenpisket æg og sukker.

Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen.

Desto mindre temperatur forskel der er på, flødeskummet, æggemassen og chokoladen, desto mindre chance er der for at massen vil komme til at skille.

Fordel moussen i 4-6 glas alt efter hvor store du ønsker portionerne, jeg har lavet 6 glas som vist på billedet.

Det er lettere at få den fint anrettet i glasset hvis du hælder moussen på en sprøjtepose – det kan bare være en almindelig frysepose du klipper et hul i hjørnet på.

Stil dem på køl i minimum 4 timer – de kan sagtens laves dagen før de skal bruges.

Pyntchokolademousse med hakkede nødder og chokolade – jeg synes godt om lidt frugt til, for et syrligt modspil. Her har jeg pyntet med vindruer for ”martini looket” ellers synes jeg granatæble er skønt til.

GOD FORNØJELSE

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HYBENCHUTNEY