Træstammer
Fantastiske træstammer
20-25 stk
Ingredienser:
Trøffelmasse:
400 gram kage (Gerne rester fra diverse chokolade kager)
100 gram marcipan
50 gram mørk chokolade
2 spsk kakaopulver
2 spsk hindbærsyltetøj
2-3 spsk romessens
Marcipan til overtræk:
200 gram marcipan
30 gram glukosesirup
100 gram flormelis
100 gram chokolade til overtræk
Fremgangsmåde:
Trøffelmasse:
Smuldre kageresterne og marcipan helt fint i en skål
Tilsæt den mørke chokolade som smeltes, kakaopulver og hindbærsyltetøj
Hele massen røres sammen i en røremaskine til massen er ensartet
Smag den til undervejs – da det er meget individuelt hvilken smag man ønsker
Sæt massen i køleskabet til den bliver lettere at rulle ud
Del massen i to klumper og rul dem ud i to pølser på ca.2,5-3 cm i diameter og stil dem på køl
Marcipan til overtræk:
Smuldre groft marcipanen og rør alle andre ingredienser sammen i røremaskinen
Når massen er fin og ensartet er den klar til at blive rullet ud
Drys bordet med flormelis når marcipanen rullet ud så den ikke klister sig fast
Rul massen ud i en stor firkant der er ligeså lang som pølserne, hvorefter den deles i midten på langs
Nu er trøffelpølserne klar til at blive rullet ind i marcipan
Skær små træstammer ud i den størrelse du ønsker – for at opnå ca 20 stk. skal de være ca. 4-5 cm
Dyp enderne i smeltet chokolade
Stil dem på køl og de er klar til servering
De er holder sig friske og lækre på køl.
TIPS:
Gem kagerester i fryserne og brug dem når du har nok – du kan godt blande forskellige rester
Brug en købe overtræksmarcipan hvis du vil lave den lette hurtige version
Hvis du ikke kan lide marcipan eller har travlt så lav romkugler ud af trøffelmassen, de bliver også skønne
Det er muligt at lave opskriften uden en røremaskine, dette kræver bare knofedt til æltning og en håndmixer
GOD FORNØJELSE
Hej søde Kathrine.
Sikke en fin blog, glæder mig rigtig meget til at følge dig og alle dine fantastiske projekter.
kram jullen.