ÆBLEKAGE
Gammeldags æblekage er smagen af min barndom hos min moster. Jeg glemmer alt for ofte denne skønne kage – og hvor let den er at lave. Det er en klassiker der altid hitter!
OPSKRIFT
1 kg madæbler
lidt vand
1 stang vanille
80 gram sukker
RASPBLANDING
1 dl sukker
200 gram rasp
70 gram smør
10-12 makroner
PYNT
Flødeskum
FREMGANGSMÅDE
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Hæld lidt vand i bunden af gryden, og kog æblerne til mos med den flækkede vanillestang.
Tag gryden fra varmen og rør sukkeret i mosen – stilles nu på køl.
Bland sukker og rasp. Smelt smørret og lad det blive gyldent, inden raspsblandingen kommes på. Rist blandingen til den er sprød og gylden.
Tag den af panden og bland de knuste makroner i.
Læg nu raspblandingen og æbelmos i lag, enten i en stor skål eller i potionsglas og afslut med flødeskum.
Hvis den skal være som jeg husker den, skal der pyntes med ribsgelé. Dette har jeg dog undladt.
TIPS
Jeg har hældt æblemosen i sprøjtepose da jeg skulle anrette den i glasset. Det gør det meget lettere at anrette uden at mosen sætter sig på siden af glasset.
Brug madæbler da de naturligt bliver til mos under kogning. Hvis du kun har alminlige æbler ved hånden og de har svært ved at koge ud, kan du mose dem groft med en stavblender.
GOD FORNØJELSE
Ingen kommentarer endnu