HJEMMELAVET NUTELLA, NUTELLA & MERE NUTELLA

ÆBLEKAGE

IMG_1015[1]Gammeldags æblekage er smagen af min barndom hos min moster. Jeg glemmer alt for ofte denne skønne kage – og hvor let den er at lave. Det er en klassiker der altid hitter!

OPSKRIFT

1 kg madæbler

lidt vand

1 stang vanille

80 gram sukker

RASPBLANDING

1 dl sukker

200 gram rasp

70 gram smør

10-12 makroner

PYNT

Flødeskum

IMG_1017[1]

FREMGANGSMÅDE

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Hæld lidt vand i bunden af gryden, og kog æblerne til mos med den flækkede vanillestang.

Tag gryden fra varmen og rør sukkeret i mosen – stilles nu på køl.

Bland sukker og rasp. Smelt smørret og lad det blive gyldent, inden raspsblandingen kommes på. Rist blandingen til den er sprød og gylden.

Tag den af panden og bland de knuste makroner i.

Læg nu raspblandingen og æbelmos i lag, enten i en stor skål eller i potionsglas og afslut med flødeskum.

Hvis den skal være som jeg husker den, skal der pyntes med ribsgelé. Dette har jeg dog undladt.

TIPS

Jeg har hældt æblemosen i sprøjtepose da jeg skulle anrette den i glasset. Det gør det meget lettere at anrette  uden at mosen sætter sig på siden af glasset.

Brug madæbler da de naturligt bliver til mos under kogning. Hvis du kun har alminlige æbler ved hånden og de har svært ved at koge ud, kan du mose dem groft med en stavblender.

GOD FORNØJELSE

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HJEMMELAVET NUTELLA, NUTELLA & MERE NUTELLA