HJEMMELAVET NUTELLA, NUTELLA & MERE NUTELLA
Hjemmelavet “Nutella”
Det er vigtigt at gøre opmærrksom på at man bliver meget skuffet hvis man tror at denne skønne opskrift på hjemmelavet Nutella smager som klassikeren man køber. Denne fantastiske chokoladecream smager virkelig af chokolade og nødder.
OPSKRIFT
200 gram chokolade
60 gram hasselnødder
1 1/2 dl piskefløde
20 gram smør
salt – et meget lille drys
flormelis – afhængig af hvor sød man ønsker sin nutella og hvilken chokolade man anvender.
FREMGANGSMÅDE
Rist nødderne i ovnen på 150 grader i ca. 10 minutter – det er vigtigt at de ikke bliver brændt. Gnid skallerne af nødderne i et viskestykke. Det er ok at der er lidt skal tilbage på nødderne, de må dog ikke være brændt da nutellaen vil få en bitter og brændt smag.
Hak nødderne i en minihakker eller i hånden. Jeg har hakket nødderne groft, da jeg godt kan lide at der er lidt bid og chrunch i min nutella.
Hak chokoladen i mindre stykker – jeg har brugt 100 gram 85%, 25 gram 57% og 25 gram mælkechokolade. Eksperimenter med hvor intens du ønsker din nutella, i forhold til blandingsforholdet af chokolade.
Bring fløden i kog og lad den småkoge, tilsæt nødder og chokolade.
Lad det koge godt sammen og tilsæt smør, salt og flormelis.
Skold glasset du vil opbevare nutellaen i, og du er nu klar til at hælde den på glas.
Eventuelt overskydende fedtstof på overfladen hældes forsigtig fra. Stil den straks på køl og den er klar!
Omrøres eventuelt inden brug
GOD FORNØJELSE
Ingen kommentarer endnu