MINI MARENGS MED BLÅBÆR OG HVID CHOKOLADE

ROMKUGLER

IMG_0933[1]

Romkuglerne er lavet udfra grundopskriften på træstammer – bare med mere romessens! Her ses de i den klassiske “børne” udgave. De kan laves med mørkt chokolade i en mere luksus “voksen” udgave.

Jeg er blevet spurgt til opskriften på chokoladekagen jeg bruger, og den har jeg skrevet under trøffelmassen. Der bliver ca. 1700-1800 gram kage. Jeg laver ofte dobbeltpotion, og resten fryser jeg til næste gang.

Denne gang har jeg prøvet om trøffelmassen kan røres uden en røremaskine, og det kan lade sig gøre hvis man kun har en håndmixer. Det kræver bare, at kagen smuldres virkeligt fint og marcipanen rives i på et rivejern. Der skal tålmodighed og godt sving i håndmixeren for at få dejen smidig og ensartet, men det kan sagtens lade sig gøre.

TRØFFELMASSE

400 gram kage (Gerne rester fra diverse chokolade kager)

100 gram marcipan

50 gram mørk chokolade

2 spsk kakaopulver

2 spsk hindbærsyltetøj

3-4 spsk romessens

FREMGANGSMÅDE

Smuldre kageresterne og marcipan helt fint i en skål.

Tilsæt den mørke chokolade som smeltes, kakaopulver og hindbærsyltetøj.

Hele massen røres sammen i en røremaskine eller med en håndmixer til massen er ensartet.

Smag den til undervejs – da det er meget individuelt hvilken smag man ønsker.

CHOKOLADEKAGE

4 æg

500 gram sukker

500 gram mel

5 tsk bagepulver

4 tsk vaniliepulver

3 spsk kakao

2 1/2 del mælk

250 gram  smør

Pisk æg og sukker sammen, bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt undervejs på skift med mælk og smeltet smør.

Bages på 200 grader i 30 minutter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MINI MARENGS MED BLÅBÆR OG HVID CHOKOLADE