NYT NET TIL STIKKETØJET

MINI MUFFINS MED CHOKOLADE & BLÅBÆR PÅ TOPPEN

IMG_2092[1]

Jeg er som altid vild med en let løsning, der samtidig smager fantastisk, og ikke mindst er sjove at se på. Disse mini muffins er så fine at servere, og for mange er det en lille tilpas haps, i stedet for en kæmpe muffin.

Jeg laver ofte disse muffins når jeg er i gang med en opskrift der indeholder Blomsterbergs hvid chokoladecreme med blåbær. Så laver jeg lidt ekstra creme og en omgang mini muffins.

Og en god time senere er kagerne klar til servering – hvis cremen/toppingen er klar!

INGREDIENSER

5 dl mel

5 dl sukker

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

150 gram smør – smeltet

4 æg

300 gram mørk chokolade (150 gram smeltes/150 gram hakkes)

FREMGANGSMÅDE

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt smeltet smør og æg, rør grundig med håndmixeren ved høj hastighed.

Smelt den ene del af chokoladen, og hak den anden del.

Pisk den smeltede chokolade i dejen, og vend den hakkede chokolade i.

Fyld cupcakes formene op med ca. 2/3 dej.

Bag kagerne på 175 grader i ca. 18-20 minutter, afhængig af formenes størrelse, eller indtil overfladen er sprød.

Lad kagerne køle helt af inden du pynter dem med den hvide chokoladecreme med blåbær.

IMG_2090[1]

 BLÅBÆRFYLD

Dette er Mette Blomsterbergs fantastiske blåbærfyld jeg har brugt, så jeg har kopiret opskriften ind.

 

INGREDIENSER

BLÅBÆR SYLT
100 gr. frosne blåbær

50 gr. Sukker

saften fra ¼ citron

½ vaniljestang.

HVID CHOKOLADE CREME
¼ liter piskefløde

 2 bl. husblas

75 gr. hvid chokolade

FREMGANGSMÅDE BLÅBÆRSYLT
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland med lidt af sukkeret, så kornene skilles.

Alle ingredienser puttes i en kasserolle og småkoger i ca. 15 minutter uden låg.

Fisk de tomme vaniljestænger op og blænd sylten lidt med en stavblænder. Men blænd den endelig ikke til ukendelighed. Der må gerne være “klumper”.

Hæld sylten over i en ren skål og læg et stykke husholdningsfilm over, så filmen ligger helt nede på sylten. Stil den i køleskabet til dagen efter.

 

FREMGANGSMÅDE HVID CHOKOLADE CREME
Husblassen lægges i blød i koldt vand i en ½ time.

Fløden varmes op i en kasserolle. Den skal være godt varm ca.80 grader, men ikke koge eller brændende varm.

Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en stor skål.

Når fløden er varm hældes halvdelen over chokoladen og der røres rundt indtil det er godt smeltet. Derefter hældes resten af fløden over i, og der røres rundt indtil cremen er skinnende blank og jævn.

Til sidst vrides husblassen for vand og kommes op i cremen, og der røres rundt indtil den er smeltet. Nu sigtes hele cremen igennem en si ned i en ny skål, så man er sikker på der ikke er chokolade klumper og husblas trevler i. Cremes stilles i køleskabet til dagen efter.

BLÅBÆR CREME
Dagen efter er cremen og sylten helt stivnet i køleskabet natten over. Det eneste man skal nu, er at piske den hvide chokolade creme op, til den er fin og luftig og derefter sammen med sylten. Til sidst sprøjtes blåbær cremen på toppen af alle mini muffins.

Pynt med friske blåbær

God fornøjelse

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NYT NET TIL STIKKETØJET