GÅ AGURK

RABARBERMUFFINS MED MARCIPAN

IMG_1399[1]

Jeg har vært så heldig at få en masse rabarber af min dejlige kollega, så jeg har fået mulighed for at afprøve nye opskrifter. Jeg synes at den muffin er perfekt fordi der er en skøn balance mellem syre og sødme. Let at lave og lækker at spise – men ikke super lette at transportere når man er med offentlig transport.

INGREDIENSER

5 dl mel

5 dl sukker

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. kanel

1 tsk. bagepulver

150 gram smør – smeltet

4 æg

6 dl rabarber – snittet i skiver på ca. ½ cm.

100 gram marcipan – skåret i tern

 

FREMGANGSMÅDE

Vask og snit rabarber – vend dem i sukker så de står og rå-marinerer. De skal vendes i 2-4 spsk. sukker.

Skær marcipanen i små tern.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt det smeltede smør og æg, rør grundig med håndmixeren ved høj hastighed.

Vend de snittede rabarber og marcipanen i dejblandingen.

Fyld kageformene op med ca. 2/3 dej.

Bag kagerne på 175 grader i 40 minutter afhængig af formenes størrelse, eller indtil kanterne begynder at blive gyldne. Stik en strikkepind i kagen for at se om den er gennembagt, hvis den slipper let uden dej på pinden er de gennembagte.

Lad kagerne køle helt af inden du og pynter dem med flødeost frosting.

IMG_1400[1]

 

PINK FLØDEOST FROSTING

INGREDIENSER

200 gram flødeost – ikke light

2 dl flormelis

100 gram smør – rigtig smør

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. rød frugtfarve

FREMGANGSMÅDE

Bland flødeost, smør, flormelis, vaniljesukker og frugtfarve i en skål, rør til blandingen er fin og glat. Er frostingen for tynd kan du justere den med lidt ekstra smør.

Jeg fylder den ofte på sprøjtepose og sætter den på køl til den skal bruges, evt. først dagen efter.

GOD FORNØJELSE

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GÅ AGURK