CHOKOMACARONES MED BLÅBÆRFYLD
Jeg har faktisk med stor frygt gået i gang med macarons, da jeg har hørt utallige skræk historier om hvor mange ting der kan gå galt. Min søster er fantastisk i et køkken og har sammensat nedenstående opskrift og fik mig overbevist om hvor let det er. Så med gode tips og denne opskrift er det gået fantastisk!
Tjek hendes blog: frknim.blogspot.dk
OBS
Blåbær fyldet skal laves en dag før kagerne, da det skal stå på køl i 24 timer. Det er også muligt at bage kagerne inden, opbevare den i en lufttæt beholder, og lægge dem sammen lige inden brug. Kagerne kan fint holde sig på køl i køleskabet.
CHOKOMACARONES
INGREDIENSER
170 gram flormelis
90 gram sigtet mandelmel
2 spsk kakao
90 gram æggehvider (ca. 3 stk)
2 spsk sukker
FREMGANGSMÅDE
Bland flormelis, mandelmel og kakao, og sigt det hele gennem en fintmasket sigte.
Pisk æggehviderne luftige, tilsæt sukkeret og pisk videre til æggehviderne bliver til en fast skum.
Vend mandelmel-og flormelisblandingen i æggehviderne. Bland, til dejen er glat, og kom den i en sprøjtepose.
Sprøjt ca. 50 kager (der er knap så store som femkroner), ud på 2 bageplader med bagepapir.
Lad kagerne hvile på pladen i mindst 50 minutter, så overfladen bliver tør, og kagerne bliver pænere.
Sæt kagerne ind i ovnen på 125 grader. Bag kagerne på nederste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter, en plade af gangen. Luk ikke ovnen op undervejs.
Kagernes top må ikke tage farve, men bunden skal slippe bagepapiret når du prøver at løfte dem. Lad kagerne køle af på en rist.
TIP
Det er let at få ens kager hvis du tegner cirkler på dit bagepapir, så alle kagerne får den samme størrelse. Jeg har bare brugt et snapseglas. Vend papiret med blyantsiden nedad, så kagerne ikke bliver sprøjtet ud på blyantstregen.
BLÅBÆRFYLD
Dette er Mette Blomsterbergs fantastiske blåbær fyld jeg har brugt, så jeg har kopiret opskriften ind.
INGREDIENSER
BLÅBÆR SYLT
100 gr. frosne blåbær
50 gr. Sukker
saften fra ¼ citron
½ vaniljestang.
HVID CHOKOLADE CREME
¼ liter piskefløde
2 bl. husblas
75 gr. hvid chokolade
FREMGANGSMÅDE BLÅBÆRSYLT
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland med lidt af sukkeret, så kornene skilles.
Alle ingredienser puttes i en kasserolle og småkoger i ca. 15 minutter uden låg.
Fisk de tomme vaniljestænger op og blænd sylten lidt med en stavblænder. Men blænd den endelig ikke til ukendelighed. Der må gerne være “klumper”.
Hæld sylten over i en ren skål og læg et stykke husholdningsfilm over, så filmen ligger helt nede på sylten. Stil den i køleskabet til dagen efter.
FREMGANGSMÅDE HVID CHOKOLADE CREME
Husblassen lægges i blød i koldt vand i en ½ time.
Fløden varmes op i en kasserolle. Den skal være godt varm ca.80 grader, men ikke koge eller brændende varm.
Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en stor skål.
Når fløden er varm hældes halvdelen over chokoladen og der røres rundt indtil det er godt smeltet. Derefter hældes resten af fløden over i, og der røres rundt indtil cremen er skinnende blank og jævn.
Til sidst vrides husblassen for vand og kommes op i cremen, og der røres rundt indtil den er smeltet.
Nu sigtes hele cremen igennem en si ned i en ny skål, så man er sikker på der ikke er chokolade klumper og husblas trevler i. Cremes stilles i køleskabet til dagen efter.
BLÅBÆR CREME
Dagen efter, er cremen og sylten helt stivnet i køleskabet natten over. Det eneste man skal nu, er at piske den hvide chokolade creme op, til den er fin og luftig og derefter sammen med sylten. Til sidst sprøjtes blåbær cremen i dine macarons.
GOD FORNØJELSE
Ingen kommentarer endnu