HYLDEBLOMSTSAFT

JORDBÆR MUFFINS

IMG_2725[1]

Dette er en rigtig tøse kage – den er pink, fyldt med jordbær, marcipan og hvid chokolade. Det er en lidt tung muffin der med marcipanen, men som får et fint syrligt modspil af de frysetørret jordbær.

I dag har jeg bagt kage til  picnickurven i morgen, og min kollega på arbejdet. Så jeg har delt min portion i både små og store forme. Jeg har lavet den almindelige størrelse muffin, og en masse små  muffins i stedet for en skærekage. Derefter har jeg pyntet med chokolade bogstaver. Dette er en “fornyelse” af den klassiske skærekage fra 1990érne med den hvide glasur og bogstaver sprøjtet ud med chokolade glasur.

Det er også en fin måde at lave en kagemand eller dame på. Du bestemmer jo selv hvor tæt du stiller dine kager.

IMG_2722[1]

INGREDIENSER

5 dl mel

5 dl sukker

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. kanel

1 tsk. bagepulver

150 gram smør – smeltet

4 æg

5-6 spsk. Frysetørret jordbær

100 gram hvid chokolade

200 gram marcipan – skåret i tern

3 spsk. Rød frugtfarve

IMG_2721[1]

 

FREMGANGSMÅDE

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt det smeltede smør og æg, rør grundig med håndmixeren ved høj hastighed.

Riv marcipanen og hak chokoladen

Vend de frysetørrede jordbær, marcipan og chokoladen i dejen.

Bland til sidst den røde frugtfarve, farvens skal være groft fordelt så dejen bliver marmoreret.

Fyld kageformene op med ca. 2/3 dej.

Bag kagerne på 175 grader i ca.30 minutter afhængig af formenes størrelse, eller indtil kanterne begynder at blive gyldne. Stik en strikkepind i kagen for at se om den er gennembagt, hvis den slipper let uden dej på pinden er de gennembagte.

Lad kagerne køle helt af inden du og pynter dem med jordbær frosting.

 

JORDBÆR FROSTING

INGREDIENSER

200 gram flødeost – ikke light

2 dl flormelis

100 gram smør – rigtig smør

2 tsk. vaniljesukker

8 blendede jordbær

½ tsk. rød frugtfarve

FREMGANGSMÅDE

Pisk smør, flormelis, og bland der efter flødeost, vaniljesukker, de blendede jordbær og frugtfarve i en skål. Er frostingen for tynd kan du justere den med lidt ekstra smør.

Jeg fylder den ofte på sprøjtepose og sætter den på køl til den skal bruges, evt. først dagen efter.

PYNT

Jeg har pyntet nogle med friske jordbær og andre med frysetørret jordbær. Der kan også bruges måde hvid og mørk chokolade. Det er kun fantasien der sætter græner!

GOD FORNØJELSE

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HYLDEBLOMSTSAFT