RABARBERSAFT
Frisk, sød og læskende sommer saft. Det er altid vanskeligt, hvordan man skal nå at få brugt alle de skønne frugter og grønsager imens de er bedst. Saft er en skøn måde at kunne opbevare smagen af sommer til lang ud på efteråret. Selvfølgelig er den bedst at nyde nylavet, iskold i solen!
Saften er fantastisk, og kan både fortyndes med vand og vodka – så den kan bruges både til hverdag og fest, for både børn og voksne.
OPSKRIFT
1,5 liter vand
800 g rabarber
3 dl rørsukker
1 vaniljestang og kornene heraf
6 stjerneanis
1 økologisk citron
(Hvis man ikke er til lakrids, kan stjerneanis unlades)
FREMGANGSMÅDE
Rengør rabarberne og skær dem i små stykker.
Skær citronen i skiver, flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i sukkeret.
Kom rabarber, vand, sukker, citron, stjerneanis, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde.
Kog blandingen koge langsomt op under svag varme, lad det koge igennem i10 minutter.
Tag gryden af varmen og lad saften køle af.
Sigt saften gennem en sigte eller et klæde, alt efter hvor fint du ønsker den filtreret. Jeg sigter den kun gennem en almindelig si, da jeg synes det et skønt med vaniljekornene.
TIPS
Vask dine flasker af i kogene vand inden brug. Og din skønne saft er klar til at blive hældt på flaske.
Saften kan holde sig på køl i et par uger. Jeg fryser saften i isterningposer, og de små portioner er klar til brug.
Saften kan fortyndes med vand, dansk vand, asti og vodka – det er kun fantasien der sætter grænser.
GOD FORNØJELSE
Jeg fik de skønne rabarber af min søde kollega – som tak returnerede jeg saft. Hvorefter jeg fik dette skønne billede!
Ingen kommentarer endnu