MUFFINS MED ÆBLER & KANEL
– Æble sæson –
Og jeg har været så heldig at få en hel kurv fyldt med æbler. Jeg har bagt skønne og hurtige æble og kanel muffins. Jeg har lavet den som en helt almindelig muffin og en let opgraderet udgave. Den opgraderede udgave kan fungere som en lille dessert.
INGREDIENSER
5 dl mel
5 dl sukker
300 gram æbler i fine tern
100 gram marcipan
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
200 gram smør – smeltet
4 æg
FREMGANGSMÅDE
Pisk æg og sukker luftig.
Tilsæt mel, vaniljesukker og bagepulver.
Pisk den smeltede smør i massen.
Vend den revne marcipan og de små æble tern i.
Jeg har bagt disse som mini muffins og derfor er det vigtigt at æblerne er skåret små, i forhold til hvis det er en almindelig størrelse muffin.
Fyld muffins formene op med ca. 2/3 dej.
Bag kagerne på 175 grader i 20-30 minutter, afhængig af formenes størrelse eller indtil kanterne begynder at blive gyldne.
Lad kagerne køle helt af inden du pynter dem med flødeost frosting.
FLØDEOST FROSTING
INGREDIENSER
200 gram flødeost – ikke light
2 dl flormelis
100 gram smør – rigtig smør
2 tsk. vaniljesukker
FREMGANGSMÅDE
Pisk smørret blødt og tilsæt sigtet flormelis og vaniljesukker, pisk tilslut flødeosten i.
Er frostingen for tynd kan du justere den med lidt ekstra smør.
PYNTNING
Jeg har opgraderet mine muffins på følgende måde
Skåret den over
Fyldt den med et lag flødeost frosting og friske æbler skåret i meget små og fine tern.
Til sidst er toppen kommet på, og jeg gentaget ved at putte flødeost frosting og friske æbler og drysset med topping og citronmelisse.
GOD FORNØJELSE
Ingen kommentarer endnu