FRISKPRESSET ÆBLEMOST
Jeg fik en hel kurv med de mest fantastiske æbler af min kollega. Jeg har lavet gammeldags æblekage, pandekager med æble, æblemuffins og crumble, og gemt nogle til eddike… Så selvfølgelig har jeg presset en skøn most af de sidste.
Det kommer meget an på hvor god en juicer man har, i forhold til hvor let det er at presse sin most. Jeg har ikke den nyeste eller bedste model, så jeg har skåret æblerne fri fra kernehuset og ladt den finde røde skræl blive på. Derfor har jeg fået den let pink, syrlige og friske æblemost. Jeg har sigtet min juice i et klæde og hælde den på en skoldet flaske.
Det er muligt at gemme mosten i fryseren – her i “huset” når der vist ikke at blive gemt til vinteren. Sådan en hjemmelavet æblemost er fantastisk at servere med iskolde isterninger, da 100% koncentreret får en helt ny betydning.
OBS: Opskrifterne på gammeldags æblekage og pandekager med æbler ligger allerede på bloggen og crumblen bliver lagt på senere.
GOD FORNØJELSE
Ingen kommentarer endnu