HYLDEBLOMSTSAFT
Smagen af sommer- direkte importret fra min fantastiske svigermor. Jeg har haft meget at se til her på det sidste, og har ikke kunne nå at få lavet hyldeblomstsaft. Men det er jo ikke noget problem, når jeg har en svigermor der træder til og laver en omgang til os. Jeg vil ikke lade Jer blive snydt for denne opskrift, så selvom det ikke er noget jeg selv har lavet må det på bloggen. Jeg er jo altid vild med let og lækkert, og nemmere bliver det vist ikke når det bliver leveret lige til døren.
Det er skønt med et glas iskold saft på en varm sommerdag, og med danskvand og vodka på en sensommer aften!
OPSKRIFT
INGREDIENSER
40 klasser hyld
1 ½ kg melis – halvdelen rørsukker og den anden del brun farin
3 økologiske citroner i skiver
50 gram vinsyre
1 ½ liter kogende vand
FREMGANGSMÅDE
Skærmene skylles og blomsterne klippes fra stænglerne.
Læg alle ingredienser i en stor gryde eller skål.
Hæld det kogende vand over.
Massen skal stå i 5 dage og omrøres undervejs.
På 5. dagen sis den og hældes på flaske.
Vask flaskerne af i kogende vand.
GOD FORNØJESE
Ingen kommentarer endnu