LAKRIDSKYS

BLÅBÆRTÆRTE

IMG_0836[1]

– Kreaklub klassikeren –

Jorbærtærten er blevet til en blåbærtærte

Blåbærtærte – jordbærtærte – hindbærtærte – lav din personlige ynglingstærte. Dette er en grundopskrift på en fantastisk tærte, det er en mørdej med marzerinfyld og mascaponecream. Du kan selv eksperimentere med hvilke bær eller bærmix du bedst kan lide som topping.

Personligt er jeg vild med blåbær udgaven, selvom jeg er stor tilhænger af den klassiske jordbærtærte. Det er kontrasten mellem sødme og syre der er lidte større og gør man bedre kan spise et ekstra stykke.

SØD MØRDEJ

150 gram mel

100 gram smør

75 gram flormelis

1 æg

FREMGANGSMÅDE

Smuldre smørret i melet og begynd at ælte sammen, tilsæt flormelis og ægget.

Stil mørdejen på køl indtil marzerinfyldet er lavet.

TIPS

Rul dejen mellem 2 stykker bagepapir da den let klister

Fyld mørdejen helt op over tærtefadet. Skær den overskydende dej af efter bagning, derved opnåes der en pænere kant.

MARZERIN FYLD

250 gram marcipan

200 gram sukker

60 gram smør

4 æg

5 spsk. mel

Pisk æg og sukker let sammen.

Smuldre marcipan og smør i massen og tilsæt mel.

Pisk med håndmixeren så lind så muligt, der vil være små klumper. Disse forsvinder ved bagningen.

Hæld marzerin massen i tærtefadet beklædt med mørdej.

Bages i 30 min på 200 grader. Pas på at marzerinmassen ikke bliver brændt. Eventuelt lægges et stykke sølvpapir over tærten når den bager færdig.

Pensel den færdig bagte bund med mørk chokolade.

MASCARPONE FYLD

250 gram mascarpone

2 spsk. flormelis

150 gram fraise

Grand Marnier eller anden appelsin likør efter behag

Pisk alle ingredienser sammen, og smag til undervejs.

Fyldes på sprøjtepose og fordeles på tærtebunden penslet med chokolade.

For et mere rustik look, kan cremen bare smørres på med en kniv.

PYNT

Hvid chokolade eller frisk citronmelisse

IMG_0835[1]

GENERELLE TIPS

Denne tærtebund er god at lave i forvejen. Den kan bådes stilles i køleskabet eller lægges i fryseren. Hvis den kommes i fryseren skal den først pensles med chokolade lige inden brug.

Hvis man ønsker gelé over sine bær som man kender det fra den kassiske jordbærtærte. Pensles bærerne blot med smeltet ribsgelé – andre typer gelé kan også anvendes.

Mascaponefyldet kan også laves dagen før, fyldes på sprøjtepose og sprøjtes på lige inden brug.

GOD FORNØJELSE!

2

  • Søren

    Hej Dath…
    Hvor er det flot med din blog. Det er mormor hip på den nye måde. Jeg synes du skriver meget om desserter – har du tips til nogle uden så meget sukker og som ikke feder så meget. Jeg har nemlig vildt lyst til dessert, men jeg er også i meget dårlig kondi… Så hvad gør jeg 🙂 ? Mvh Søren. Din ven fra Silkeborg

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dath

      Hej Søren

      Din flotte figur kan da sagtens klare en kage! De fleste af mine opskrifter kan faktisk laves med mindre sukker og smør – jeg skal nok arbejde i nogle sundere varianter:0)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LAKRIDSKYS