HYBENCHUTNEY
Så blev der plukket hyben på livet løs her i ferien. Efter en tur på Norsminde kro havde min kæreste et ønske om at jeg lavede hybenchutney som han havde fået på en ostetallerken på kroen. Så nu hvor hyben er modne, var det bare at komme i gang.
Der er så mange fantastiske måder at udnytte hyben, så hvis jeg får tid vil jeg gerne have lavet marmelade og sirup. Begge dele er egentlig hurtige at lave, det der tager tid er at få rengjort og renset alle de hyben. Det er vigtigt at plukke de hårde, men modne hyben, da de er lettest at rense.
OPSKRIFT
250 gram rensede hybenskaller
1 ½ dl vand
2 ¼ dl sukker
¾ dl hvidvinseddike eller æblecider eddike
½ stang vanilje
2 skriver frisk ingefær – skrællet
6 kardemommekapsler
Evt. en tsk. atamon
FREMGANGSMÅDE
Rengør hyben så du har 250 gram, skær dem i halve eller kvarte – jeg har halveret mine.
Sæt en gryde over med vand, eddike, sukker, vanilje, ingefær og kardemommekapsler – og tilsæt de rengjorte hyben.
Bring det hele langsomt i kog, og lad det simre til hybenskallerne er møre – dette tager ca. 20-30 minutter.
Hvis du vil konservere din chutney skal du røre en tsk. atamon i, når den er taget fra varmen.
Klargør et glas ved at skolde det.
Kom din chutney på glas og lad den afkøle i køleskabet, hvor den også skal opbevares.
GOD FORNØJELSE
Denne chutney bliver ikke tyk og most, men mere som syltede hyben i en lage. Det smager skønt til kød, ost og i en sandwich. Min kæreste er tilfreds og vil gerne have en portion mere – så den er godkendt!
Ingen kommentarer endnu