CHOKOMACARONES MED BLÅBÆRFYLD

MUFFINS MED HVID CHOKOLADE, BLÅBÆR, BLÅBÆR OG ENDNU FLERE BLÅBÆR

Det er nok tydeligt, at jeg er helt vild med både blåbær og hvidchokoladecreme med blåbær. Så jeg tænkte – jeg vil lave en blåbær-bombe af en muffin. Det er en saftig lidt tung muffin med masser af smag af blåbær. Det er sødme og syre der mødes, blåbær og hvid chokolade i en skøn smagsoplevelse!

 

INGREDIENSER

5 dl mel

5 dl sukker

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

150 gram smør – smeltet

4 æg

250 gram hvid chokolade

150 gram frosne blåbær

FREMGANGSMÅDE

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt smeltet smør og æg, rør grundig med håndmixeren ved høj hastighed.

Hak den hvide chokolade og vend dejen sammen med de frosne blåbær.

Fyld cupcakeformene op med ca. 2/3 dej.

Bag kagerne på 175 grader i ca. 30 minutter, afhængig af formenes størrelse, eller indtil overfladen er sprød.

Lad kagerne køle helt af inden du pynter dem med den hvide chokolade creme med blåbær.

 IMG_2086[1]

BLÅBÆRFYLD

Dette er Mette Blomsterbergs fantastiske blåbær fyld jeg har brugt, så jeg har kopiret opskriften ind.

 

INGREDIENSER

BLÅBÆR SYLT
200 gr. frosne blåbær

100 gr. Sukker

saften fra ½ citron

½ vaniljestang.

HVID CHOKOLADE CREME
½ liter piskefløde

 4 bl. husblas

150 gr. hvid chokolade

FREMGANGSMÅDE BLÅBÆRSYLT
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland med lidt af sukkeret, så kornene skilles.

Alle ingredienser puttes i en kasserolle og småkoger i ca. 15 minutter uden låg.

Fisk de tomme vaniljestænger op og blænd sylten lidt med en stavblænder. Men blænd den endelig ikke til ukendelighed. Der må gerne være “klumper”.

Hæld sylten over i en ren skål og læg et stykke husholdningsfilm over, så filmen ligger helt nede på sylten. Stil den i køleskabet til dagen efter.

FREMGANGSMÅDE HVID CHOKOLADE CREME
Husblassen lægges i blød i koldt vand i en ½ time.

Fløden varmes op i en kasserolle. Den skal være godt varm ca.80 grader, men ikke koge eller brændende varm.

Imens hakkes chokoladen fint og kommes op i en stor skål.

Når fløden er varm hældes halvdelen over chokoladen og der røres rundt indtil det er godt smeltet. Derefter hældes resten af fløden over i, og der røres rundt indtil cremen er skinnende blank og jævn.

Til sidst vrides husblassen for vand og kommes op i cremen, og der røres rundt indtil den er smeltet. Nu sigtes hele cremen igennem en si ned i en ny skål, så man er sikker på der ikke er chokolade klumper og husblas trevler i. Cremes stilles i køleskabet til dagen efter.

BLÅBÆR CREME
Dagen efter, er cremen og sylten helt stivnet i køleskabet natten over. Det eneste man skal nu, er at piske den hvide chokolade creme op, til den er fin og luftig og derefter sammen med sylten. Til sidst sprøjtes blåbær cremen på toppen af alle muffins.

Pynt med friske blåbær og eventuelt hvid chokolade

GOD FORNØJELSE

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHOKOMACARONES MED BLÅBÆRFYLD