HINDBÆRSNITTER
OPSKRIFT
Ca. 12-14 snitter
200 g smør
350 g hvedemel
180 g flormelis
1 vanilliestang
1 æg
FYLD
1½ dl hindbærmarmelade
GLASUR
200 g flormelis
4 spsk vand
PYNT
Krymmel
Bages ved 20-25 min. ved 175°.
FREMGANGSMÅDE
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt flormelis, hvor indholdet fra den flækket vanilliestang “masses” ud i.
Ældt hurtigt dejen med ægget. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud. Stik cirkler ud med en udstikker eller et glas. Fjern den overskyden dej og bag mørdejs cirklerne til de er gyldne. Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
Smør marmeladen på halvdelen af kagerne og læg kagerne sammen. Pynt med glasur og krymmel. Det er lettere at få marmeladen og glasur lagt pænt på hvis du fylder det på sprøjtepose.
GOD FORNØJELSE
Åh, hindbærsnitter går bare aldrig af mode – hvor er de bare fine. Jeg elsker at lave dem med solbærmarmelade.
– Anne