BROMBÆR, RABABER OG -ÆBLE CRUMBEL
BROMBÆR CRUMBEL
Her er endnu en nem kage. Den er nem af flere grunde:
Den tager kun 10-15 minutter at lave uden bagetid.
Den kan forberedes dagen inden.
Du kan ændre frugt fyld fra brombær til hvad du lige har ved hånden, både frost og frisk frugt kan anvendes.
Her har jeg lavet 3 varianter fordi jeg havde et par æbler til overs, nogle friske brombær og rabarber i fryseren.
INGREDIENSER
FRUGTFYLD
500 gram brombær eller rabarber/æbler
1 tsk. kartoffelmel
1 tsk. stødt kanel – undlad hvis du anvender brombær
2 dl flormelis
SMULDREDEJ
50 gram havregryn
50 gram hvedemel
200 gram marcipan
30 gram mandelmel eller hakket mandler
2 ½ spsk. flormelis
100 g koldt smør
FREMGANGSMÅDE
Bland den valgte frugt med, kartoffelmel, kanel og flormelis sammen, kom det i en tærteform eller, som jeg har gjort, i små portions forme.
Bland havregryn, mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over rabarberne og bag tærten eller tærterne midt i ovnen – til den/de er gylden.
Bagetid: Ca. 25 min. ved 225°.
Server tærten med creme fraiche, vanilje creme eller is.
GOD FORNØJELSE
Ingen kommentarer endnu